En dan moet je naar de dokter...


Oke, je bent op vakantie in de DR en plots heb je een dokter nodig want je voelt je ziek.

In bijna alle resorts zijn goede dokters voorhanden maar schrik niet over de tarieven die ze hanteren, een consult van 15 minuten kan je zomaar 100 dollar kosten en ze stoppen je vol met medicijnen en inentingen. Big Business. Je kunt beter buiten de resorts naar een lokale arts gaan dan kom je er goedkoper vanaf en met minder medicijnen.

Is het euvel van ernstigere aard en je moet naar een ziekenhuis. Zorg dan dat je in een clinica privada terecht komt en niet in een hospital van de staat. Hospitals van de staat zijn niet geschikt voor toeristen omdat ze eenvoudig niet de apperatuur en de medicijnen hebben om een patient goed te verzorgen. Dominicanen zonder financiele middelen gaan naar een hospital, eenieder met een beter inkomen gaat naar een clinica privado die vaak in handen zijn van buitenlandse artsen. De tarieven zijn niet goedkoop maar met een goede verzekering worden de kosten gedekt door uw verzekeraar.

In veel apotheken (farmacies) is een arts aanwezig. Bij minder ernstige aandoeningen kun je meestal direct naar de apotheek, en krijg je een gratis consult op de koop toe. Vrijwel alle medicijnen zijn zonder recept te verkrijgen.... Dus vaak eerst naar de apotheek...

Keep well!

Meer Tips